Klimop

« Terug naar overzicht
Afbeelding
Sporen Klimop

Klimop is een afdeling in Hoeilaart die begeleiding biedt aan 10 jongens en meisjes (tussen 0 en 12 jaar) en hun gezinnen. De ondersteuning die Klimop biedt is steeds een combinatie van contextbegeleiding en verblijf. Dit wil zeggen dat kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen, kunnen verblijven en overnachten in onze leefgroep.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen de kans krijgen om zich ten volle te ontplooien, zodat ze kunnen leren en groeien. Om optimaal te kunnen inzetten op hun ontwikkeling, wordt er in Klimop veel belang gehecht aan een verbindende samenwerking met de ouders. Dit gebeurt steeds vanuit een open, luisterende houding. We zetten erop in om ouders waar mogelijk maximaal in hun ouderrol te kunnen zetten en samen te kunnen afstemmen op de noden van de kinderen. We willen als partners in de opvoeding met ouders en contextfiguren aan de slag gaan. Dit doen we bijvoorbeeld door hen zo veel als mogelijk aanwezig te laten zijn in onze leefgroep. Dit kan op verschillende manieren, denk maar aan (beeld)bellen, bezoek, blijven eten, blijven slapen…

Tijdens de contextbegeleiding komt er een begeleider ongeveer wekelijks een uur aan huis voor een gesprek met het gezin en de personen uit de omgeving van het gezin. Samen wordt er bekeken hoe het gezin oplossingen kan vinden voor de uitdagingen die ze tegenkomen rond opvoeding.

Klimop is één van de drie leefgroepen in Kinderdorp Hoeilaart, onze gebouwen staan letterlijk tegen mekaar!

 

Gezinnen komen uit de regio Brussel-Halle-Vilvoorde en de regio Leuven en worden doorverwezen door de toegangspoort.

Hoe aanmelden