Crisishulp aan Huis

« Terug naar overzicht
Afbeelding
Crisishulp aan Huis

Crisishulp aan Huis is een afdeling in Leuven die mobiele begeleiding biedt aan gezinnen met kinderen van 0 tot 18 jaar met een crisis in de opvoeding en waarbij het samenleven niet meer houdbaar is

Binnen de 24 uur nadat we een vraag krijgen, gaan we in gesprek met gezinsleden (ouders en kinderen) en de aanmelder (= wie hulp vroeg bij het crisismeldpunt). Begeleiders komen dagelijks aan huis. We focussen op de dringendste zaken die het samenleven onder druk zetten. We motiveren ouders en andere belangrijke betrokkenen om de veiligheid van de kinderen te verhogen en een voorspelbare leefsituatie te organiseren.

Een crisis is een acute noodsituatie waarin hier en nu hulp moet worden geboden

  • Acuut: hier-en-nu: crisisjeugdhulp wordt voorbehouden voor tussenkomsten die ‘dringend’ zijn én die niet terecht kunnen in de gewone (jeugd)hulp.
  • Noodsituatie: dit duidt op gevaar, onveiligheid (emotioneel of fysiek) en/of sterk aangetaste ontwikkelingskansen voor een kind/jongere.

De begeleiding kan enkel worden opgestart via het crisismeldpunt. Gezinnen die begeleid worden, komen uit de regio Leuven.

Hoe aanmelden

Ons hulpaanbod in Crisishulp aan Huis