Trainingsdag De eerste 1000 dagen

6.6.2024
08:30
Hoeilaart
Door:
- Josefien Nachtergaele en Lieve Nevens (vzw Sporen)
- Samen met OOOC Ter Heide

Donderdag 6 juni 2024
9u30 - 15u30

Prijs: 70 euro (er wordt geen eten voorzien)

Inhoud

De laatste jaren krijgen de eerste 1000 dagen meer en meer aandacht, maar wat betekent het juist? Waar moet je als hulpverlener op letten wanneer je gezinnen met jonge kinderen begeleidt en hoe breng je dit gedachtegoed binnen in gezinnen? 

Tijdens deze trainingsdag gaan we aan de slag met het belang van de eerste 1000 dagen aan de hand van de drie brillen van de triobegeleiding (Zorggarantie). Zo staan we stil bij hechting en de relatie tussen ouder kind, we bouwen aan het nest rond het nest en kijken vanuit de Infant Mental Health bril naar de gezinssituatie. 

We staan telkens stil bij de theorie en gaan nadien zelf oefenen om de stem van het kind binnen te brengen bij gezinnen met jonge kinderen. De thema's en methodieken die we behandelen tijdens de vorming kunnen ook gebruikt worden bij het werken met oudere kinderen.  (is dat voldoende?)

Aan het einde van de trainingsdag hopen we je geïnspireerd te hebben om oog te hebben voor de jongsten van het gezin en (creatief) aan de slag te gaan met hen te betrekken. 

Sporen de Pijl

Kinderdorp

Tentrappenstraat 22
1560 Hoeilaart

Thuisbasis van afdelingen Klimop, de Pijl en Studio 3. Omgeven door bos, prachtig in het groen. De vergaderzaal is bereikbaar via de hoofdingang, aanmelden kan bij de deurbel aan je linkerkant.

Bereikbaarheid:

  • Met de auto: er is gratis parking voor het gebouw en in de omliggende straten.
  • Met de fiets: er is voldoende (overdekte) mogelijkheid tot fietsenstalling rond het gebouw.
  • Met de bus: lijn 395 vanuit Leuven Station of vanuit Station Groenendaal: afstappen aan halte "Europalaan". Dan de parklaan verder omhoog stappen, na 200m bereik je Kinderdorp (looproute klik hier).

Inschrijven

* Verplicht veld

Andere vormingen

11.1.2024
09:30
Hoeilaart

Vierdaagse basistraining Opgroeien in Veiligheid

7.3.2024
09:30
Leuven

Zesdaagse training Veiligheidsplanning

2.5.2024
09:00
Leuven

Tweedaagse basistraining Non-Violent Resistance