Vierdaagse basistraining Opgroeien in Veiligheid

11.1.2024
09:30
Hoeilaart
Door Ineke Vercruysse, Tabitha Deweerdt en Lieve Nevens

Meerdaagse training:
- Donderdag 11 januari 2024
- Donderdag 25 januari 2024
- Donderdag 8 februari 2024
- Donderdag 22 februari 2024
Telkens van 9u30 - 16u

Prijs: 280 euro (er wordt geen eten voorzien)

In het najaar geven we onze vierdaags basisopleiding Opgroeien in veiligheid.

In deze vierdaagse training brengen we theorie en praktijk met elkaar samen, wisselen we ervaringen uit en zoeken we samen hoe je dit kan toepassen.

Inhoud

  • Dag 1: We maken kennis met elkaar en wisselen wat ervaring uit vanuit onze eigen dienst. We doen dit aan de hand van de oplossingsgerichte benadering. We frissen onze oplossingsgerichte achtergrond nog eens op als basis voor de volgende drie dagen.
  • Dag 2: We praten over zorgen. Hoe kan je de zorgen van de ouders, kinderen, netwerk en HLV in kaart brengen, gedragen en gedeeld krijgen. We oefenen om kernzorgen te formuleren en werken hierbij met het framework van Signs of Safety (het driekolommen-model). Dit doen we aan de hand van een eigen casus.
  • Dag 3: We werken verder aan onze casus. We staan stil bij het formuleren van doelen, de noden van kinderen en doen al een kleine introductie over netwerken
  • Dag 4: We zoomen verder in op werken met context/netwerk. We maken een woord en beeld

Tijdens de vier opleidingsdagen zal er ook steeds aandacht zijn voor het traumasensitief werken. We maken gebruik van de windows of tolerance, We staan stil bij emotieregulatie en zoeken samen naar coping mechanismen.

Sporen de Pijl

Kinderdorp

Tentrappenstraat 22
1560 Hoeilaart

Thuisbasis van afdelingen Klimop, de Pijl en Studio 3. Omgeven door bos, prachtig in het groen. De vergaderzaal is bereikbaar via de hoofdingang, aanmelden kan bij de deurbel aan je linkerkant.

Bereikbaarheid:

  • Met de auto: er is gratis parking voor het gebouw en in de omliggende straten.
  • Met de fiets: er is voldoende (overdekte) mogelijkheid tot fietsenstalling rond het gebouw.
  • Met de bus: lijn 395 vanuit Leuven Station of vanuit Station Groenendaal: afstappen aan halte "Europalaan". Dan de parklaan verder omhoog stappen, na 200m bereik je Kinderdorp (looproute klik hier).

Inschrijven

* Verplicht veld

Andere vormingen

6.6.2024
08:30

Trainingsdag De eerste 1000 dagen VOLZET