Vierdaagse basistraining Opgroeien in Veiligheid

15.9.2022
08:30
Leuven
Door Ineke Vercruysse, Tabitha Deweerdt en Lieve Nevens

Meerdaagse training:
- Donderdag 15 september 2022
- Donderdag 29 september 2022
- Donderdag 13 oktober 2022
- Donderdag 27 oktober 2022
Telkens van 9u30 - 16u

Prijs: 280 euro (er wordt geen eten voorzien)

In het najaar geven we onze vierdaags basisopleiding Opgroeien in veiligheid.

In deze vierdaagse training brengen we theorie en praktijk met elkaar samen, wisselen we ervaringen uit en zoeken we samen hoe je dit kan toepassen.

 

Inhoud

  • Dag 1: We maken kennis met elkaar en wisselen wat ervaring uit vanuit onze eigen dienst. We doen dit aan de hand van de oplossingsgerichte benadering. We frissen onze oplossingsgerichte achtergrond nog eens op als basis voor de volgende drie dagen.
  • Dag 2: We praten over zorgen. Hoe kan je de zorgen van de ouders, kinderen, netwerk en HLV in kaart brengen, gedragen en gedeeld krijgen. We oefenen om kernzorgen te formuleren en werken hierbij met het framework van Signs of Safety (het driekolommen-model). Dit doen we aan de hand van een eigen casus.
  • Dag 3: We werken verder aan onze casus. We staan stil bij het formuleren van doelen, de noden van kinderen en doen al een kleine introductie over netwerken
  • Dag 4: We zoomen verder in op werken met context/netwerk. We maken een woord en beeld

Tijdens de vier opleidingsdagen zal er ook steeds aandacht zijn voor het traumasensitief werken. We maken gebruik van de windows of tolerance, We staan stil bij emotieregulatie en zoeken samen naar coping mechanismen.

Oudebaan

Oudebaan 263
3000 Leuven

De vergaderzaal op de Oudebaan biedt ruimte voor 14 personen. Indien nodig kan de vergaderzaal gebruikt worden in combinatie met de polyvalente ruimte ernaast (+ 18 personen) en de tuin met tuinbanken. Qua faciliteiten kom je niets tekort: wifi (wachtwoord beschikbaar bij de administratie), projector en projectiescherm, externe luidsprekers, flipchart, keuken (koffie & thee, afwasmachine), toilet. Ook een CO2-meter is beschikbaar voor virusveilig vergaderen. Er is een ruime parking beschikbaar op ons domein.

Inschrijven

* Verplicht veld

Andere vormingen

25.11.2022
09:30
Leuven

Training Werken met Netwerken

1.12.2022
09:30
Leuven

Vierdaagse basistraining Signs of Safety

26.1.2023
10:00
Hoeilaart

Tweedaagse basistraining Non-Violent Resistance