Vrijwilligerswerk

Sporen doet in haar dagelijkse werking regelmatig beroep op vrijwilligers.

Dit kan allerlei vormen aannemen, gaande van zuivere ondersteuning op welbepaalde gelegenheden of werkzaamheden tot regelmatige ondersteuning in onze dagelijkse werking.

De vrijwilligers ondersteunen ons door bijvoorbeeld te koken, bijles te geven aan de kinderen, het vervoer te verzorgen naar hobby of ouders, of door mee te gaan op activiteit. Maar ook door taarten te bakken als de kinderen jarig zijn en door workshop te geven aan de kinderen.

Wil je weten aan welke ondersteuning momenteel behoefte is, of wil je meer weten over de dagelijkse werking? Neem dan contact op per mail naar vrijwilligerswerk@sporen.be of per telefoon naar 0497 26 85 38 of op ons algemeen nummer: 016 38 76 00.

Praktische informatie

Voor iedere medewerker, en dus ook voor vrijwilligers, is een uittreksel uit het strafregister (model 2) noodzakelijk. Dit is het vroegere bewijs van goed gedrag en zeden. Model 2 is altijd vereist voor specifieke activiteiten met contacten met kinderen en jongeren. Dit uittreksel is kosteloos verkrijgbaar via uw gemeente en kan in veel gevallen schriftelijk worden aangevraagd. Neem hiervoor contact op met de gemeente.

Al onze vrijwilligers zijn vanzelfsprekend verzekerd via onze verzekering.