Vrijwilligerswerk

Sporen doet in haar dagelijkse werking regelmatig beroep op vrijwilligers.

Dit kan allerlei vormen aannemen, gaande van zuivere ondersteuning op welbepaalde gelegenheden of werkzaamheden tot regelmatige ondersteuning in onze dagelijkse werking.

De vrijwilligers ondersteunen ons door bijvoorbeeld te koken, bijles te geven aan de kinderen, het vervoer te verzorgen naar hobby of ouders, of door mee te gaan op activiteit. Maar ook door taarten te bakken als de kinderen jarig zijn en door workshop te geven aan de kinderen.

Wil je weten aan welke ondersteuning momenteel behoefte is, of wil je meer weten over de dagelijkse werking? Neem dan contact op met Annemieke Ooteman.
Dit kan per mail: vrijwilligerswerk@sporen.be of per telefoon: 0491 56 12 13.

Annemieke heeft in februari 2017 als vrijwilliger Vrijwilligerswerk Kinderdorp opgericht, de vrijwilligerswerking voor de afdelingen in Hoeilaart. Per februari 2019 is zij daarnaast parttime in dienst om een vrijwilligerswerking in Leuven op te starten.  Onderstaand haar verhaal.

"Bijna 3 jaar geleden kwam er bij mijn dochter in de klas een meisje die in Kinderdorp in Hoeilaart verbleef. In Kinderdorp verblijven kinderen die vanwege onveilige situaties (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Ik werd meer en meer betrokken en mocht uiteindelijk op een kerstfeest aanwezig zijn, voor alle kinderen van Kinderdorp en hun ouders. Dat was het moment dat ik een begeleider sprak en besloot verschil te maken.

De afgelopen 2 jaar bouwde ik samen met geworven vrijwilligers voor Kinderdorp aan een vrijwilligersorganisatie. Inmiddels krijgen daar 125 mensen mijn nieuwsbrief waarin maandelijks alle recente aanvragen staan waarbij geholpen kan worden. Dat varieert van koken voor een leefgroep, tot bijlessen geven en het bakken van een taart bij verjaardagen en van workshops geven, tot het rijden van de kinderen naar ouders of hobby's. En daarnaast ook wat grotere evenementen als het organiseren van de jaarlijkse BBQ, een warmste week actie. Ook wordt er daar regelmatig geholpen als er specifieke spullen nodig zijn.

De hulp van de vrijwilligers zorgt ervoor dat de medewerkers ontlast worden en zich nog beter kunnen focussen op de begeleiding van het kind. Daarnaast zorgt Vrijwilligerswerk Kinderdorp voor wat luchtigheid bij de kinderen. Dit is iets wat we de kinderen en medewerkers in Leuven en Heverlee ook gunnen. Vandaar dat ik met de steun van de organisatie bezig ben met het bouwen van een vrijwilligersorganisatie voor de afdelingen van Leuven en Heverlee. En hierbij kan ik alle hulp goed gebruiken. Mocht u interesse hebben in de vrijwilligerswerking, laat mij dan zeker iets weten.

Hopelijk komen we elkaar in de toekomst bij vzw Sporen tegen. Want samen maken we het verschil. 

Groetjes, Annemieke"

 

 Praktisch informatie

Voor iedere medewerker, en dus ook voor vrijwilligers, is een uittreksel uit het strafregister (model 2) noodzakelijk. Dit is de hedendaagse versie van het vroegere bewijs van goed gedrag en zeden. Model 2 is altijd vereist voor specifieke activiteiten met contacten met kinderen en jongeren. Dit uittreksel is kosteloos verkrijgbaar via uw gemeente en kan in veel gevallen schriftelijk worden aangevraagd. Neem hiervoor contact op met de gemeente of kijk op internet.

Al onze vrijwilligers zijn vanzelfsprekend verzekerd via onze verzekering.

 

Graag meer informatie over onze vrijwilligerswerking? Stuur een vrijblijvende mail naar: vrijwilligerswerk@sporen.be