Vrijwilligerswerk

Sporen doet in haar dagelijkse werking regelmatig beroep op vrijwilligers.

Dit kan allerlei vormen aannemen, gaande van zuivere ondersteuning op welbepaalde gelegenheden of werkzaamheden tot regelmatige ondersteuning in onze dagelijkse werking.

 

Voor iedere medewerker, en dus ook voor vrijwilligers, is een uittreksel uit het strafregister (model 2) noodzakelijk. Dit is de hedendaagse versie van het vroegere bewijs van goed gedrag en zeden. Model 2 is altijd vereist voor specifieke activiteiten met contacten met kinderen en jongeren.

Al onze vrijwilligers zijn vanzelfsprekend verzekerd via onze verzekering.

Kinderdorp Hoeilaart

Sinds februari 2017 is Annemieke Ooteman samen met een team van vrijwilligers: ”vrijwilligers voor Kinderdorp” gestart. Dit nadat zij op het kerstfeest van Kinderdorp in gesprek geraakte met een van de begeleiders en zag met hoeveel liefde en energie ze de kinderen omringen om hen een mooi feest te bezorgen. Ze besliste toen om haar steentje bij te dragen. Want elk kind heeft recht op een warme en liefdevolle omgeving om op te groeien. Alleen zijn de kaarten niet altijd gelijk verdeeld.

Inmiddels worden er bijlessen wiskunde gegeven, worden er verjaardagstaarten gebakken, werd er (specifieke) kleding ingezameld, gaf een vrijwilliger in Klimop een muziekworkshop, kreeg een jarige in de Pijl een heus prinsessenfeest en werd er in Studio 3 zelfs een boksbal geleverd, waar de kinderen op een gezonde manier hun frustraties op kwijt kunnen. Het is slechts een greep uit het aanbod.

Zin om als vrijwilliger in Kinderdorp (Hoeilaart) een handje toe te steken, of heb je een idee voor een fijne activiteit? Stuur een vrijblijvende mail naar: vrijwilligerswerk.kinderdorp@gmail.com voor meer informatie. Alle hulp is welkom.

Ook in Leuven zijn we op zoek naar een coachende vrijwilliger (een tweede Annemieke, dus!). Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar sporen@sporen.be