ReisburO-Roulot

ReisburO-Roulot

ReisburO/Roulot (RBR) is een verbindend leertraject voor jongeren waarbij school lopen tijdelijk moeilijk is. ReisburO/Roulot zoekt samen met de jongere naar een dagactiviteit. Dit kan via werkplekleren of ervaringsleren, individueel of in kleine groep, al of niet in combinatie met school of een andere opleiding. De jongere blijft in orde met de leerplicht.
RBR gaat samen met de jongere op zoek naar wat hem of haar boeit. Er is geen vast programma. Soms weet de jongere niet meteen wat hem of haar ligt of hindert. Hij of zij kan dan ervaren hoe het is om mee te werken in een kribbe, op een boerderij, in de bouw, met een kunstenaar, in een winkel,… of in de woonwagen van RBR.
Wanneer de jongere beter weet wat hij of zij wil of nodig heeft, wordt samen gezocht naar een ervaringsplek of school die aansluit bij de interesses en vaardigheden.

ReisburO/Roulot begeleidt jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar die naar school gaan in Vlaams-Brabant Oost of daar wonen. Aanmelden voor een leertraject kan bij de CLB-medewerker of rechtstreeks bij de afdeling.

Reisburo-Roulot maakte ook een lijst van organisaties die steeds toegankelijk zijn. Je kan deze hier raadplegen: 

Een recente presentatie van de werking kan je hier raadplegen:

 

 
 

Ons hulpaanbod in ReisburO-Roulot