Werken in en rond de Roulot

Werken in en rond de Roulot

Nathan, stagiair op ReisburO-Roulot, vertelt:

"Samen met een jongere de omkadering van de Roulot verfraaid. Hierbij heeft hij zich volledig kunnen uitleven met de bosmaaier en de kniptang, wat aansluit bij zijn interesse voor tuin onderhoud. Vervolgens de handen uit de mouwen gestoken en met de materialen die er aanwezig waren een zithoek gebouwd."

       

Lize bakt koekjes:

"Als kennismaking met een jongere samen besloten om koekjes te bakken. Deze ‘zandkoekjes’ maakten we via een online recept en versierden we met eigen inspiratie van een dun laagje glazuur in combinatie met een crumble van speculaas, lange vingers en overgoten met chocolade."

     

"Donderdag zijn we samen met een jongere naar onze Roulot vertrokken in Wezemaal. We gingen wat afgesproken taakjes op de laptop in de woonwagen verwerken en in tussentijd croque monsieurs bakken op een vuurtje in de natuur. Als eerste hadden we onze ingrediënten nodig voor de croques. Zo gezegd, zo gedaan. We vertrokken richting de Aldi en kozen er samen de lekkerste kaas, hesp, boter en brood uit. Na onze inkopen vertrokken we naar de Roulot. Eenmaal aangekomen konden we beginnen. We vonden geen rooster om onze croque monsieurs tussen te leggen dus kwam onze jongere op het knappe idee hier voor een vuurkorf te gebruiken. We legden hem ondersteboven op het vuur en deden hier wat lagen aluminium folie over en konden met het bakken beginnen. Vele droge takken, rookpluimen en pikkende ogen later hadden we goudgele croque monsieurs en een lekker glaasje multivitaminen."