Sporen bouwt voor Kinderdorp in Hoeilaart

Sporen bouwt voor Kinderdorp in Hoeilaart

De voorbije week kregen we zowel op de bouwaanvraag als op het subsidiedossier bij de Vlaamse Overheid een positief antwoord. Al vele jaren werken we aan de planning van deze nieuwbouw. De realisatie komt nu dichtbij!

De geplande nieuwbouw op de site van Kinderdorp aan de Ten Trappenstraat zal plaats bieden aan de afdeling de Pijl en aan nieuwe bureel- en vergaderruimtes voor de medewerkers van alle afdelingen van Sporen in Hoeilaart.

De Pijl is momenteel gehuisvest in een oude serristenwoning in de J.B. Michielsstraat. Dit is een mooi huis met een ziel, maar niet langer geschikt voor de werking van een leefgroep in de Bijzondere Jeugdzorg. Het huis met parket, houten lambrisering en glasramen is te fragiel, de benedenruimtes zijn te klein en de kinderen en jongeren hebben er niet allemaal een eigen kamer ter beschikking.

Het oude gebouw op Ten Trappen, waar nu bureel- en gespreksruimtes en een vergaderzaaltje gevestigd zijn, zal gesloopt worden. Op deze plaats komt de nieuwbouw, die tussen de huizen van Klimop en Studio 3 zal geïntegreerd worden. De drie afdelingen worden zo aan elkaar gekoppeld.

Naast de nieuwe leefgroep voor de Pijl en de nieuwe burelen, zal het gebouw ook plaats bieden aan twee bijkomende studio's en twee logeerkamers, waarvan één volledig rolstoeltoegankelijk.

Het 3D model in het filmpje hieronder laat je zien hoe de geplande nieuwbouw geïntegreerd zal worden tussen de bestaande woningen van Klimop en Studio 3.

NIEUWBOUW DE PIJL