Halloween inspireert groeps- en gezinsactiviteiten

Halloween inspireert groeps- en gezinsactiviteiten

Tijdens de herfstvakantie gingen een aantal groeps- en gezinsactiviteiten door in het teken van Halloween.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de dienst CAH/DTL een halloweenactiviteit. We maakten er een heel fijne en gezellige avond van. Een halloweenwandeling met voorleesverhaaltjes, lekkere spinnensoep, marshmallows aan het vuur en lekker griezelen. De kinderen genoten enorm en de ouders natuurlijk ook. Het brengt ons dichter bij de gezinnen, maar de ouders ook dichter bij de kinderen. Even helemaal genieten en niet bezig zijn met de zorgen. 

          

Vrijdag vierden we samen met onze gezinnen Halloween in de Zwier. Er stond een stevige wandeling op het programma. Onderweg deden we verschillende opdrachten om als leerling-tovenaars toegelaten te worden aan 'Zwierstein'. Alle gezinnen slaagden in de proeven! Daarnaast werd er een prijs uitgereikt voor het best verklede gezin. Uiteraard werd er ook gesmuld: spinnensoep, afgehakte vingers (hotdogs), snoepjes,... 

     

De jongeren van de Pijl werden door Rotaract uitgenodigd op weekend in Lierneux: Begeleidster Lise vertelt:" Na een lange rit van liefst 3 uur kwamen aan op onze bestemming in Lierneux. De mensen van de Rotaract hadden het huisje helemaal versierd en gezorgd voor een lekker aperitiefje. Nadien stond er verse spaghetti en bijhorende kennismaking op het menu. Kamers werden verdeeld en bedjes opgemaakt. Wat getater later lag iedereen in dromenland. De volgende morgen stond er een heerlijk ontbijtbuffet voor ons klaar. Nadat we onze buikje rond hadden gegeten, zijn we naar Plopsacoo vertrokken. Daar aangekomen toverde één van de mensen van de Rotaract enkele balonnen uit zijn hoed en maakte het aanschuiven wat aangenamer. Na een dag vol draaien, vliegen, schuiven en wachten, stond er een halloweendiner op ons te wachten in het huisje. Spinnensoep gevolg door kip met halloweensaus en nadien nog een lekker dessertje. Er moet iets in de hallloweensoep gezeten hebben want ineens werden al onze kinderen en jongeren enge halloweenwezens. Een griezelige tocht volgde, met het ene enge verhaal na het andere. Na de tocht overleefd te hebben, warmden we ons binnen terug op met opnieuw veel lekkers om nadien voldaan onder de wol te kruipen. De laatste dag begon opnieuw met een rijkelijk ontbijtbuffet. Nadien werden we meteen helemaal op scherp gezet door een aartsmoeilijke halloweenquiz. Deze werd gewonnen door een 'hoopje mens' met de maximumscore van 60/60. Nadien was het inpakken geblazen en tijd om afscheid te nemen. Na een hele dikke dankjewel en twee volgeladen auto's zijn we terug richting Pijl vertrokken.