Diameter 12,4

Diameter 12,4

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van vzw Sporen in 2014 wilden we een kunstwerk te creëren. Hiervoor deden we beroep op de toenmalige stadskunstenaar van Leuven, Ief Spincemaille. De zoektocht naar de idee, het vergaren van de nodige fondsen en de timing van de kunstenaar zelf, zijn de redenen waarom dit project nu pas haar finaliteit krijgt.

Het project krijgt de titel: diameter 12,4

In beeld brengen wat het is om houvasten te hebben, te verliezen, te herstellen, te bestendigen, te realiseren. Er is al van start gegaan met gesprekken met onze jongeren over houvasten. Deze verhalen worden verzameld en vormen de "atlas van verhalen". Er zullen ook jongeren meevaren.

 De boot wordt aangedreven door inzichten..... luisteren, varen, slapen, koken, eten, spreken, realiseren. De reis is een metafoor voor het creatieproces. Maken is een zoektocht. In aanvang lijk je rond te dobberen tussen oneindig aantal woorden, beelden, acties... ergens ver weg achter de horizon. Tot je plots zicht krijgt op één woord/één beeld wat al iets uitdrukt van dat waar je naar op zoek bent.

 Er zal worden geschreven, gefilmd en gefotografeerd voor de realisatie van een film, een boek en een kunstwerk. Dit alles zal worden getoond in een pop-up expo.

 

Op 23 maart vertrekt kunstenaar Ief Spincemaille met klein Verhaal met een boot vanuit Brussel naar een gebied net achter de horizon (12,4 ∅) ... lees verder op www.diameter124.com   en op kleinVerhaal.